Romanii in Europa

Un stat are obligatia de a asigura integritatea si bunastarea cetatenilor ei. Multi dintre voi au ales speranta unei vieti mai bune plecand pentru a-si pune in valoare toata puterea si priceperea in slujba altor state care au putut sa va asigure un trai mult mai bun. Desi in ultimii 4 ani, situatia economica a Romaniei s-a schimbat mult in bine, pentru cei dintre voi care au ales sa plece o revenire in tara pare o decizie foarte grea. Statutul Romaniei de membru al Uniunii Europene garanteaza dreptul de circulatie si dreptul la munca pe teritoriul tarilor Uniunii. Pe langa aceste doua drepturi fundamentale exista multe drepturi si multe instrumente pe care voi cei plecati le aveti si pe care trebuie sa le folositi astfel incat viata la care ati sperat sa devina realitate.

Aceasta sectiune a blogului va rezuma multe din mijloacele legale pe care puteti sa le folositi atunci cand munciti sau calatoriti in tari din Uniunea Europeana.


Tag-uri postare: , ,

Comentarii

  • Marian a spus:

    O idee buna pentru noi cei plecati in alte tari ca cineva sa ne ajute cu orice informatie despre ce drepturi avem in calitate de cetateni europeni. Am sa urmaresc cu interes sit-ul tau.

  • Erik B. a spus:

    intr-adevar, statutul Romaniei de membru al Uniunii Europene ne ofera posibilitatea sa plecam mult mai usor pe meleaguri straine fie in scopuri lucrative fie ca simpli turisti; pentru cei care au plecat si inca mai pleaca in cautarea unui trai mai bun insa, nu plecarea in sine este grea ci puterea si vointa de a ramane…in momentul in care avionul se ridica de la pamant iti doresti sa fi ramas acasa (”cat de rau poate sa fie” sau “las’ k altii sunt mai rau ca noi” ne spunem toti cand viata ne apasa mai greu nu-i asa?) , si iti doresti din tot sufletul ca ROMANIA sa fi avut o economie puternica care sa iti permita sa traiesti decent alaturi de familie…dorul de casa, dorul de familie, de prieteni, de tabieturi, iti ingreuneaza “sarcina” si parca “te striga in noapte” hai acas’, si atunci trebuie sa pui, din nou, lucrurile in balanta sa vezi ce e mai important pentru tine in momentul de fata?sa fi cu familia si prietenii, acasa, sau sa ratcesti pe meleaguri straine in speranta ca peste cativa ani te vei reuni cu cei dragi si atunci, datorita sacrificiului pe care l-ati facut, tu si cei de acasa, cei ce te-au sustinut, vei duce un trai mai bun…
    pe toti ne doare ca mii de parinti isi lasa odraslele in grija bunicilor si pleaca in “goana dupa aur”..si macar de ar fi dupa aur…, problema e ca pe multi ii doare in cot..

    felicitari pentru candidatura!!! FELICITARI! de tineri avem nevoie!!! de oameni care sa inteleaga nevoile noastre…multa bafta in alegeri! liga campionilor te asteapta!

Trackbacks

Nu sunt trackbacks