Motiune de cenzura PNL- UDMR !

Astazi grupurile parlamentare a celor de la PNL si si UDMR vor depune o motiune de cenzura care se doreste o amendare a modului catastrofic in care actuala Guvernare conduce Romania in aceste vremuri de criza. Nu voi comenta mai multe detalii procedurale sau daca motiunea va trece sau nu. E clar, rusinoasa tiranie a majoritatii va invinge iara.

Totusi gasesc extrem de importanta depunerea acestei motiuni. Un act necesar pe care opozitia trebuia sa-l faca. Trebuie sa aratam ca supraveghem ca cei care si-au luat niste angajamente, pe baza carora au obtinut majoritatea necesara guvernarii, vor respecta acele angajamente.  Daca nu reusesc sa faca acest lucru e obligatia noastra sa incercam sa-i facem sa plateasca. Inainte de orice scrutin electoral, ne-am asumat de asemenea niste angajamente in campania trecuta. Aproape 30% dintre votanti au ales sa ne acorde increderea, pentru ei actiunile noastre sunt cu atat mai importante. Pentru restul de 70% avem obligatia sa le demonstram ca in viitor le meritam increderea, astfel incat pe viitor si ei sa poata sa fie multumiti ca cei pe care i-au ales nu i-au mintit cu nepasare ca mai apoi sa lupte din rasputeri sa arunce vina dezastrului generat pe altcineva.

Mai mult, sper ca prin actiunile noastre de opozitie sa reusim sa atragem atentia opiniei publice asupra modului de guvernare care ne indreapta cu viteza spre un dezastru. Daca demersul nostru inceput astazi nu va reusi, speram ca cei care au puterea de decizie suprema, cetatenii, sa reuseasca sa penalizeze toate actiunile si manifestarile mincinoase a celor care au creat monstruasa “Coalitie pentru Romania.” O coalitie rusionoasa, care a dovedit ca urmareste orice alt fel de interes decat cel al romanilor. O coalitie care a ales sa lupte pentru ciolan inainte de vota bugetul Care ne-a prezentat proiectul de buget cu o atitudine sfidatoare, refuzand sa tina seama de sfaturile celorlalte partide. Coalitie care a ales sa voteze numere de telefon, in loc de numere de amendamente,  amendamente care se nascusera din experienta acumulata de o Guvernare care a generat cea mai mare crestere economica a Romaniei. Aceasi coalitie care in loc sa caute solutii sau din neputinta de a le gasi, a ales sa ne indatoreze doar pentru a mai putea salva ceva din dezastrul in care tara a fost aruncata. O coalitie care incurajeaza pe timp de criza firmele ce intra in somaj tehnic, ce impun impozite cu menirea exacta de pune pe butuci sectorul IMM-urilor oricum afectate de criza, o coalitie ce reuseste prin masurile pe care le ia sa ne intoarca in urma cu cel putin 5 ani, la vremuri de economia subterana, coruptie si incompententa. Aceasta coalitie este amendata astazi de catre colegii mei liberali in Parlament si cu siguranta va fi amendata de cetatenii mintiti, umiliti si neglijati. Acest moment al tragerii la raspundere va veni cu ocazia alegerilor pentru Europarlamentare.


Tag-uri postare: