Arhiva pentru Iunie, 2010

George Baritiu

George BARIŢIU
S-a născut în actualul judeţ Cluj în 1812. Studiază la Remetea, apoi la Blaj şi Cluj. Studiile universitare şi le începe la Blaj în 1831. Aici se pregăteşte pentru a fi hirotonit şi a deveni preot, asemeni tatălui şi bunicului.
Alege o altă carieră profesională, devenind profesor la Liceul Comercial din Braşov. La Braşov [...]

COMUNICAT DE PRESA 10 MARI SIBIENI

 

COMUNICATE DE PRESĂ
 
 
Într-o lună de la lansarea campaniei „10 MARI SIBIENI”, aceasta a evoluat, devenind un demers important în Sibiu.
 
Campania a început prin demersul a doi bloggeri sibieni, Răzvan Pop (www.razvanpop.ro) şi Tudor Popa (www.cemerita.ro) şi sub patronajul Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.
 
În această lună s-au adăugat alţi 23 de bloggeri care susţin campania prin [...]

In perioada in care eram candidat al PNL la alegerile europarlamentare, la un moment dat unul dintre jurnalisti ma intreaba care este idolul meu in politica sau care e modelul meu in politica.
Am raspuns fara sa stau prea mult pe ganduri Crin Antonescu. Multi m-au acuzat dupa aceea ca am fost populist ca nu trebuia [...]

10 MARI SIBIENI

Octav SMIGHELSCHI
 
Se naste langa Sibiu, la Ludos in 1866. El se trage dintr-o familie nobiliara poloneza ce s-a refugiat in Transilvania in urma miscarilor din 1848. Studiaza la Sibiu (la Colegiul Gh. Lazar) apoi la Budapesta. In particular studiaza pictura cu Karl Dorschlag. Devine profesor de desen la Banska Stiavnica si Dumbraveni dar in aceeasi [...]

10 MARI SIBIENI

Colegul meu Razvan Pop a inceput o campanie interesanta pentru a desemna 10 mari personalitati ale Sibiului. Campanie se va desfasura pe durata a catorva luni si va prezenta fiecare personalitate in parte asa incat votul sa fie cat mai exact.
Acestia sunt:
Florian AARON, jurnalist, sec. al XIX-lea
Dieter ACKER, compozitor, sec. al XX-lea
Johann Michael ACKNER, cleric, [...]